Grækenland er blevet til Europas Colombia

17. januar 2024 – Strasborg MEP Emmanouil Fragos, på vegne af ECR-gruppen. –

Fru formand, med hensyn til retsstatsprincippet i Grækenland ville det ikke være en overdrivelse at sige, at Grækenland er blevet til Europas Colombia, ikke fordi vi producerer god kaffe eller kakao, men fordi den græske mafia har kommandoen og går så langt som at myrde med Kalashnikov i centrum af Athen.
Også journalister, der forsøger at fremhæve dette regime, står over for, at de er ofre for morderiske angreb i værste fald og skatterevision i bedste fald.
Der er naturligvis ingen polyfoni i massemedierne. De systemiske medier styres af forretningsmænd, der drager fordel af og nyder godt af regeringen, og som regel styrer de tilfældigvis også de største fodboldhold.
Derimod er de uafhængige myndigheder, der skal kontrollere denne baggrund, ikke uafhængige.
Karakteristisk er det, at ESR, mens den er ansvarlig for pluralismen i medierne, ikke gør det mindste. Alt det gør er at straffe og bøde dem, der kritiserer regeringen.
Det skal bemærkes, at i rapporten fra den specifikke uafhængige myndighed, ser den hellenske løsning ud til at have nul tilstedeværelse i langdistancekanalerne eller på anden måde i kanalerne for identifikation med regeringen. Nyt Demokrati var på den anden side overrepræsenteret i en procentdel, der langt overstiger dens procentdel og når 62 % for årene 2020 og 2021.
Endelig spiller meningsmålingsfirmaer også en nøglerolle i regeringens propagandaforretning, de bruger saks i deres kogte undersøgelser til procenter af partier, der forstyrrer.
Det er da sjovt at tale om retsstatens eksistens i Grækenland.