700.000 Euro Bestikkelse, “omkostningerne” for købet af et græsk parlamentsmedlem i det græske parlament.

I Grækenland bestikker de parlamentarikerne, de “køber” deres stemmer med sorte penge, heftige aftaler for at opnå valget af en specifik præsident for republikken.

Her er dokumenterne fra transaktionsforslaget, bestikkelsen af det græske parlamentsmedlem Pavlos Haikalis fra en forretningsmand og bankdirektør, hr. Giorgos Apostolopoulos, og afgivelserne hos anklagemyndigheden i Grækenland.


γιώργος Αποστολόπουλος δικηγορος Σαρακης Χρηματισμός 700Κ Χαικαλη υπόθεση_w

Sagen om det obskøne forsøg på at bestikke et græsk parlamentsmedlem er optaget på kamera (audiovisuel fil),

ikke desto mindre blev ulovligheden stille glemt i en “beskidt” skuffe hos en græsk anklager.

Det er tvivlsomt fortolkningen af loven i Grækenland, og hvordan et sådant medlem af EU det stadig har en plads i Europas kultur, demokrati og menneskerettigheder, europæiske værdier verden.

Højesterets anklagerfuldmægtig, Emm. Rasidakis, rejste den græske parlamentsmedlem Pavlos Haikalis tiltale mod to anklagere for hans anklager om forsøg på bestikkelse. Mr. Rasidakis siges at have anset den tidligere ministers klage for ubegrundet.

Det erindres, at hr. Haikalis havde appelleret til Domstolen og anklaget de to offentlige anklagere, der behandlede sagen, for de klager, han havde fremsat over et forsøg på at finansiere ham (som stedfortræder for AN. ELL.), for magtmisbrug i lyset af præsidentvalget.

Mere specifikt havde hr. Haikalis vendt sig mod lederen af appelanklagemyndigheden, Isidoros Dogiakos, og viceanklageren for appellen, P. Panagiotopoulos, som foretog efterforskningen.

I sit andragende hævdede parlamentsmedlemmet hr. Haikalis, at hans klager over et forsøg på at finansiere ham af G. Apostolopoulos ikke blev undersøgt til bunds på grund af de to anklageres manipulationer. Som følge heraf – som han nævnte – vil sagen blive anmeldt, og anklagerne vil falde under forbrydelsen magtmisbrug.

Det erindres, at det græske parlamentsmedlem hr. Haikalis hævdede, at hr. Apostolopoulos i december 2014 tilbød ham 700.000 euro i kontanter, afvikling af hans banklån og forskellige andre finansielle faciliteter på i alt ca. 3 millioner euro, FORBRIDELELSEN BLEV REGISTRERET, alt dette for at kunne stemme specifikt med henblik på valget af republikkens præsident.

dec 2014

Fakta afsløres, da lyddokumentet fra samtalen mellem Giorgos Apostolopoulos og Pavlos Haikalis kommer frem, hvor der er klare referencer til de 700.000 euro, men også valget af republikkens præsident.

I lyddokumentet kan samtalen mellem Apostolopoulos og Haikali høres, mens der er en klar reference til de 700.000 euro.

“Jeg siger det helt ud, for ellers går vi ad helvede til… Jeg har bogstaveligt talt pengene nu… De nemmeste ting. Seks eller syv nu. Jeg vil tjekke dem en efter en (måske er de “ramt” af kriminel aktivitet, og jeg vil give dem til dig med det samme,” kan Apostolopoulos høres sige.

Efter samtalen,

Apostolopoulos antyder, at han også vil “distribuere” til andre parlamentsmedlemmer. “Der er andre. Det er ikke kun dig… Det er ingen joke… Det er ægte. Men jeg er nødt til at tjekke dem, for siden bortførelsen af Panagopoulos har der været mange “hackede” numre i omløb…”.

Længere nede forklarer han ham, hvordan han vil “hvidvaske” dem gennem en bankkonto i Schweiz og efter at have placeret dem i guldbarrer. “Når balladen er ovre i februar, laver vi dem til guld. Lidt – lidt. Ti – ti, tyve – tyve. Langsomt. Jeg er sikker på, at alt bliver godt. Forbedre dit liv også lidt”.

Faktisk insisterer Giorgos Apostolopoulos på, at transaktionen skal gennemføres med det samme: “Hvis vi ikke gør det direkte, vil du ikke stemme.”

Haikalis kontrar: “I morgen tidlig?”. “I morgen tidlig ikke. Det vil tage mindst en dag… Jeg bringer dig her af sikkerhedsmæssige årsager. Jeg bringer dig og hviler på dine fødder” fortæller Apostolopoulos ham.

Det nye møde mellem de to blev arrangeret til at finde sted efter udveksling af relevante beskeder på mobiltelefoner. “Jeg sender dig en besked,” siger Apostolopoulos. “Adgangskoder, skriv mig chick” svarer Haikalis. “Nej, tøs, jeg skriver ikke til dig,” siger Apostolopoulos igen.

​ En del af dialogerne i detaljer:

“Jeg forventer, at du fortæller mig det.

– Det skal jeg fortælle dig, mit barn.

– Ja, jeg hører dig.

-Når du fortæller mig, at vi er klar, så bringer jeg dig en pose med 6 hundrede. Jeg bringer det nu, intet problem, bare fortæl mig, ved middagstid, jeg har ikke noget problem.

(Haikalis forsøger at afbryde ham)

At færdiggøre; (fortsætter)

-Jeg forventer, at du fortæller mig det.

-Du går og stemmer for dit lån herfra, fra januar, februar, når de… ti femten og tyve år er gået… hvad synes du;

– Og hvordan vil jeg blive beskyttet, dude?

– Kontrakten med annoncefirmaet, herfra siger vi ikke mere, jeg fortæller ligeud, hvorfor vi kan blive et helvede. Vi betaler for reklamen, vi vil ikke have et problem

– Jeg siger bare, at efter fjernelsen af fonden er der ikke noget sådant problem.

– Hvordan bliver jeg forsikret?

– Jeg kan ikke gøre mere. Jeg giver dig lånet nu, men det bliver en hore, tro mig.

– Jeg går tilbage, så længe du vil. hvor mange år vil du have til du dør? Jeg går videre. Jeg kan ikke gøre andet. Jeg giver dig bogstaveligt talt pengene lige nu.

– At vide,

– Jeg kan højst bringe dig 6 eller 7 nu. Jeg ville bede dig om at få dem nu. hvad er mit problem at jeg tjekker dem en efter en jeg ser dig i øjnene. så de ikke bliver ramt. fordi hvis de bliver slået, og du giver dem hvor som helst, vil du få ballade. ud af ingenting kriminelle handlinger er politiet tallene, for det er ikke kun dig det er andre også. det er pakker nu, det er ikke kun dig, det er også andre. Forstået? Jeg lavede en skade i går aftes på de ti spoler, der fandt seks skide. De er ikke falske. Men de er nummererede. Fra kidnapningen af Panagopoulos er der specifikke tal.

Hvis jeg giver dig sådan noget, og du bliver fanget, vil det være en katastrofe. Jeg vil have dig til at være sikker, for det andet vil du ikke spolere pengene i et stykke tid, for det tredje når balladen er overstået i februar, så forvandler vi dem til guld lidt efter lidt. Lidt efter lidt, ti ti, tyve og tyve, vil vi forvandle dem til guld og hvad du ellers ønsker. Og så ud. men vi to sammen.

Så du går….. du åbner en konto og så sender vi dem ud.

– I guld?

– nej, guldbarrer.

– Det er det, jeg mener, skat, guldbarrer.

– Men langsomt

– 6-7 er fint

-Er gode

-Det er noget lort, men -Det er godt


γιώργος Αποστολόπουλος δικηγορος Σαρακης Χρηματισμός 700Κ Χαικαλη υπόθεση_w