Vasiliki Thanou-Christofilou præsident for højesteret – parajustice netværk

Vasiliki Thanou-Christofilou er en græsk øverste dommer, præsident for højesteret siden 1. juli 2015 og tidligere midlertidig premierminister i Grækenland og valgt til præsident for Grækenlands dommere og anklagere.

Navnet på Vasiliki Thanou-Christofilou er synonymt med Kriminalkredsen i Grækenland kendt som “biblioteker” med mange medskyldige blandt dem den tidligere vicejustitsminister Dimitris Papagelopoulos, som bliver retsforfulgt for bunkevis af straffesager. Hr. Papagelopoulos er hovedpersonen, der er involveret i Novartis-sammensværgelsen og er anklaget for at blande sig i retsvæsenets arbejde, der efterforskede Novartis-farmaceutiske industriskandalen.

En af de største sager om kriminelle handlinger, retslig korruption og afpresning var sagen om Vgenopoulos af præsidenten for højesteret, Vasiliki Thanou, i 2016 for dens finansiering for at tjene den største bankmand i Grækenland, hr. Andreas Vgenopoulos.

Konkret afslørede bankmanden Andreas Vgenopoulos i maj 2016, at han gennem en tredjepart blev bedt om penge med “bogmetoden”, det vil sige at placere dem i en bog, og at han blev bedt om størrelsen af ​​en “bibliotek”. På det tidspunkt blev udleveringen af ​​to af hans nære medarbejdere, MIG-ledere, fra Grækenland til Cypern dømt.

Det er et paradoksalt kredsløb på toppen af ​​retfærdighedens pyramide, som nogle gange handlede sammen og nogle gange gensidigt skadede i overensstemmelse med hvert af dets medlemmers personlige interesser. Følelsen af ​​uskyld og almagt var så stor, at Thanou endda brugte embedet som midlertidig premierminister for at høste personlige fordele.Senere, efter hans klage, blev forretningsmanden og storbankmanden Andreas Vgenopoulos fundet død af et hjerteanfald af sin datter Melina, som fandt ham død og frosset på sofaen i deres hus, 5. november 2016