Siemens har bestukket græske politikere og andre højtstående embedsmænd med millioner af dollars i årtier. Den græske premierminister Kyriakos Mitsotakis (Κυριάκος Μητσοτάκης) har angiveligt modtaget midler fra Siemens under hans valgkampagne

Kyriakos Mitsotakis
Premierminister

Siemens har bestukket græske politikere og andre højtstående embedsmænd med millioner af dollars i årtier.

Den græske premierminister Kyriakos Mitsotakis (Κυριάκος Μητσοτάκης) har angiveligt modtaget midler fra Siemens under hans valgkampagne.

Da en efterforskning blev sat igang blev Siemens’ hovedkvarter i Athen ransaget, og i denne forbindelse blev der fundet dokumenter og fakturaer tilhørende forhenværende Siemens CEO Michael Christoforakos (Μιχάλης Χριστοφοράκος) på dennes kontor. På nogle af disse dokumenter stod der premiereminister Mitsotakis’ navn, efterfulgt af betragtelige summer af penge.

Under efterforskningen, forsøgte anklager Athanasiou at få flere personer til at vidne. Det var ikke muligt for nogen af dem at forklare hvorfor Siemens dokumenterne blev holdt skjult og ikke indberettet til skattemyndighederne. Dette viste sig blot at være endnu et vidnesbyrd på at korruption er den altomfattende elites hegemoni i Grækenland.


Mitsotakis Kyriakos re Siemens Scandal invoices

Gaver til Mitsotakis-familien fra Siemens, der bestikkede alle i Grækenland. Vejledende antal filer.

Gifts Siemens-Mitsotakis_w

Siemens – American Justice Department Documents.

Siemens bribery case Greece